in ,

De ce Tesla Cybertruck nu va putea fi certificat în Europa în forma în care este şi de ce nu are oglinzi retrovizoare

Noul pickup Tesla Cybertruck nu va putea fi vândut pe piaţa europeană şi poate chiar înmatriculat, asta pentru că nu va putea fi certificat, şi asta respectiv din cauză că, în forma în care este acum, nu va putea susţine testele de impact!

New 2021 Tesla Cybertruck electric pickup 0

Reprezentantul organizației independente de certificare SGS-TÜV Saar GmbH, Stefan Teller, consideră că Tesla Cybertruck nu poate obține permisiunea de a fi exploatat pe drumurile europene. Modelul utilitar electric nu va trece testele de siguranță pasivă și este periculos nu numai pentru pietoni, ci și pentru pasagerii din interior, a declarat expertul pentru Automobilwoche.

Teller pune accent pe diferența dintre cerințele de siguranță în SUA și Europa: peste ocean, înşişi producătorii de maşini au posibilitatea de a-şi certifica produsele ca fiind stradale, pe când pe continentul nostru, de exemplu în Germania, este necesară implicarea câtorva agenţii guvernamentale și a unor experți independenți precum SGS-TÜV.

Principala problemă a noului Cybertruck îi sunt panourile exterioare foarte rigide. Deoarece sunt realizate din oțel inoxidabil ranforsat, acest metal este imposibil să se deformeze cumva la contactul cu un acelaşi pieton. Și de aici apare o a doua problemă: forțele care acționează asupra pasagerilor în timpul accidentului, din cauza imposibilității deformării, vor fi atât de mari încât chiar și airbag-urile vor deveni inutile.

Concluzia lui Stefan Teller este că maşina lui Elon Musk este făcută pe baza unei concepţii care nu respectă filosofia europeană de siguranță, iar pickup-ul va putea rula fără probleme pe drumuri doar după ce producătorul îi va schimba în cel mai serios mod construcţia până la momentul startului producţiei în masă.

Anterior un alt expert a spus că această maşină riscă să nu atingă nici drumurile din Australia:

http://autoblog.md/expertii-in-siguranta-pun-presiune-pe-elon-musk-designul-noului-pickup-tesla-cybertruck-s-ar-putea-schimba/

Şi în caz că v-aţi întrebat de ce prototipurilor Cybertruck le lipsesc tradiționalele oglinzi exterioare retrovizoare, recent s-ar fi aflat un răspuns neoficial. Două camere care se vor ocupa de funcţia lor au fost montate în arcurile roţilor!

Totuşi, deocamdată nu este clar unde vor fi transmise aceste imagini, însă ar trebui să fie montate ulterior în preajma montanţilor A alte două ecrane dedicate. Singura oglindă retrovizoare centrală de la interiorul maşinilor de la prezentare, care este şi ea un monitor, arată imaginile de pe o cameră posterioară cu un unghi destul de larg de vizualizare.

Legislația din SUA încă obligă producătorii de vehicule să instaleze pe produsele lor oglinzi exterioare, astfel încât pickup-ul de serie se va alege cu elemente tradiţionale ca şi în cazul camionului Tesla Semi, asta dacă până atunci nu vor fi efectuate modificări în regulamente.

Vezi şi:

http://autoblog.md/tesla-cybertruck-ar-putea-fi-a-doua-masina-trimisa-in-cosmos-parerea-lui-elon-musk-despre-idee/

http://autoblog.md/foto-video-elon-musk-a-fost-surprins-la-volanul-pickup-ului-tesla-cybertruck/

http://autoblog.md/video-a-avut-norocul-sa-opreasca-la-semafor-langa-o-tesla-cybertruck-cum-arata-pe-drumurile-publice-ultima-creatie-a-lui-elon-musk/