in , ,

(video) Cu acelaşi tren de rulare ca la EQV, doar că mai ieftin! Start vânzări pentru noul eVito

La sfârşit de iulie s-a dat startul vânzărilor pentru noul produs Mercedes-Benz, varianta electrică de transport persoane a celebrului Vito, numit eVito Tourer. Acesta este anunțat de constructor cu un consum de 26.2 kWh la 100 de km parcurşi și o autonomie de peste 400 de kilometri.

„Autonomia bateriei electrice propusă de Mercedes-Benz este potrivită pentru utilizarea de zi cu zi, 421 de kilometri plus funcția de încărcare rapidă”, a declarat Andreas Böger, șeful de vehicule noi Mercedes-Benz Transporter & Vans Germania.

Caracteristici cheie:

  • Deși noul Mercedes-Benz eVito Tourer arată precum modelul Vito clasic, sub partea din față este amplasat un motor electric (eATS) care transmite spre roțile din față un vârf de putere de 204 CP/362 (unitatea de propulsie este similară cu cea de pe EQV). Energia este stocată într-o baterie cu litiu-ion, în partea inferioară a vehiculului, a cărei poziționare adâncă și centrală are un efect pozitiv asupra comportamentului mașinii pe șosea.
  • În ceea ce privește încărcarea, vehiculul dispune de un încărcător de alimentare AC on-Board (OBL), răcit cu apă, cu o putere de 11 kW. Aceasta înseamnă că este pregătit pentru încărcarea de curent alternativ la domiciliu sau la stațiile publice de încărcare. Încărcarea se face prin cutia de încărcare CCS din bara de protecție, amplasată în partea din stânga-față.
  • Aceasta permite, de asemenea, încărcare continuă cu curent continuu. Datorită unei capacități maxime de încărcare de 110 kW de la o stație de încărcare rapidă cu curent continuu, setul de acumulatori poate fi încărcat între 10 și 80% în aproximativ 45 de minute. Bateria cu o capacitate utilizabilă de 90 kWh permite o autonomie de până la 421 de kilometri.
  • Datorită strategiei sale inteligente de operare, Mercedes-Benz eVito Tourer își încarcă și bateria în timpul conducerii. În regim de tracțiune sau frânare, mișcarea de rotație mecanică este transformată în energie electrică și utilizată pentru încărcarea bateriei de înaltă tensiune (recuperare).
  • eVito Tourer răspunde astfel celor mai ridicate cerințe în ceea ce privește funcționalitatea și variabilitatea în multe domenii ale transportului de pasageri. Van-ul poate fi comandat în două lungimi diferite, de 5.140 mm și 5.370 mm (în varianta extra-long). Companiile de taximetrie și alte servicii de car-sharing se vor bucura de o gamă largă de posibilități de configurare ale scaunelor.
  • În varianta cu două banchete în spate, eVito Tourer devine un vehicul de shuttle confortabil care îndeplinește toate cerințele pentru transportul modern de călători, promițând o experiență de conducere agilă și liniștită. Acesta poate fi configurat cu până la nouă locuri sau cu scaune amplasate față în față (în partea posterioară a cabinei).
  • O parte dintre dotările opţionale pentru Vito clasic se găsesc pe eVito Tourer în echipare standard, precum: jantele de 17 inci sau încălzirea scaunului șoferului. Totodată, sunt incluse numeroase sisteme de asistență și siguranță, cum ar fi Active Brake Assist, Driving Light Assist și Cruise Control.
  • Pentru prima dată și unic în acest segment, sistemul de suspensie pneumatică AIRMATIC pentru eVito Tourer este de asemenea disponibil opțional. Avantajele sistemului sunt, printre altele, un nivel scăzut de zgomot, precum și un consum redus la viteze mari.

Noul eVito Tourer va fi integrat în procesul producție al fabricii din Vitoria, nordul Spaniei, unde sunt produse și Mercedes-Benz Vito, Clasa V și EQV. Aceasta permite o producție flexibilă și sinergică, în corelație directă cu cerințele clienților.

Prețul de start al noului eVito Tourer, în Germania, este de 53.990 de euro (fără TVA). Acesta poate coborî sub minus 50.000 de euro cu toate bonusurile şi subvenţiile oferite de stat, în dependenţă de ţară.

Detalii despre eVito Tourer:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO: