in , ,

COOLCOOL

(video) Noul KIA Sorento X-Line pare cel mai potrivit pentru Moldova

Noua generaţie KIA Sorento s-a prezentat şi peste ocean, în SUA, acolo unde a fost lansată pentru prima dată şi versiunea X-Line care este mai mult decât un nivel de echipare.

Noul SUV, pentru piaţa locală, va fi produs la fabrica companiei din statul Georgia, acolo unde se fac şi modele precum K5 și Telluride. De asemenea, maşinile în specificaţie americană se vor deosebi de cele în specificaţie europeană şi coreeană prin câteva elemente esenţiale.

Caracteristici cheie:

  • Modelul în specificaţie americană va avea nu levier al cutiei de viteze într-o formă tradiţională, o manetă în loc de un controller rotativ.
  • Modelul în specificaţie americană vine standard cu şapte locuri pentru pasageri, indiferent de echipare, în timp ce pe alte pieţe asta este o opţiune.
  • Mai mult, modelul în specificaţie americană va putea fi comandată cu un al doilea rând de scaune individuale!
  • Deocamdată doar pentru piaţa din SUA este anunţat modelul Sorento X-Line. Un astfel de SUV are un kit exterior mai robust, cu mai multe elemente din plastic, diferite bare de protecţie, jante de 20 inci, railings-uri de acoperiş mai masive şi rezistente, un mod de funcţionare suplimentar – „snow” – a sistemului de tracţiune integrală, iar cel mai important poate – o gardă la sol cu 25 mm mai mare (211 mm).
  • Pe piaţa din SUA, noul Sorento va fi disponibil cu un benzinar natural aspirat 2.5 GDI (194 CP), cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte; cu un benzinar turbo 2.5 T-GDI (285 CP) cuplat la o transmisie preselectivă robotizată cu opt rapoarte; sau cu o unitate de propulsie hibridă pe baza unui benzinar turbo de 1.6 litri, asistat de un electromotor şi o baterie de 1.5 kWh pentru a genera în total 230 CP. Primele două motoare se pot combina cu tracţiune faţă sau integrală, în timp ce ultima motorizare poate veni doar cu tracţiune faţă.
  • În 2021 însă, Sorento-ul american va fi disponibil şi în calitate de plug-in hybrid cu tracţiune integrală, cu acelaşi motor turbo de 1.6 litri şi cu un electromotor mai puternic, care vor genera în total 265 CP. O asemenea maşină va putea rula şi pe electricitate doar, pe o distanţă de până la 50 de km.

GALERIE FOTO: